Què estàs cercant?
Potser busques…
Activitat oberta i gratuïta amb aforament limitat a 55 persones
Idioma: català
Durada: 1h 30'
L’any 1931 Edward Lee Thorndike va formular el principi que es coneix com a “Llei de l’efecte”. És un mètode heurístic per recavar coneixement on s’escull i es proven diferents possiblilitas per a una incògnita que trobem en el camí, veure quines alternatives ens ofereix i escollir l’opció òptima sobre els resultats. La base empírica d’aquest principi, que impronta els processos d’investigació científica, és també sens dubte l’essència dels processos creatius: obrir possibilitats, projectar solucions i experimentar amb eines i recursos disponibles, descartant allò que no funciona fins arribar a la troballa, fins materialitzar una solució. O porser fins i tot, amb la ment oberta i disposada a experimentar, constatar durant el procés que finalment, la millor de les solucions era l’error. Un error que esdevé un encert ple d’intenció i de poètica.
Enllaços d’interès:
https://www.iefc.cat/
A càrrec de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya
AINA ANDRÉS
Artista formada en Arts i Disseny, especialitzada en animació i il·lustració. El seu interès i la seva pràctica se centren principalment en l'experimentació, tant a nivell formal com metodològic i narratiu. La seva proposta creativa busca explicar històries de maneres diferents, allunyades de les estructures narratives tradicionals. La seva obra està marcada per l'exploració de tècniques diverses, utilitzant l'error com una eina creativa per obrir noves possibilitats expressives.
https://palmerasesina.cargo.site
LAURA BORONAT CORRAL
Laura Boronat, fotògrafa Barcelonina, és una persona pròxima, dedicada i profundament implicada en cadascun dels seus projectes. La seva curiositat innata la porta a explorar constantment noves tècniques i enfocaments, la qual cosa es reflecteix en la diversitat i creativitat dels seus treballs.
Després de cursar el Grau de Fotografia a Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), la seva principal línia de desenvolupament gira entorn de la fotografía, focalitzant-se en l’actualitat en la Direcció d'art.
LUCIA DIAZ PIGA
Actriu xilena amb residència a Barcelona, graduada de la Universitat Major (Santiago de Xile) amb estudis en fotografia, educació i gestió cultural. Actualment realitza postgrau de Fotografia de Creació en IEFC, Institut d'estudis fotogràfics de Catalunya. S'ha exercit com a educadora d'arts escèniques i fotografia experimental en diferents espais formatius entre Xile i Barcelona. Participa a més com a actriu en diversos muntatges, principalment amb la companyia xilena “Teatro Síntoma” i “Korpus teatro”.
En l'àmbit fotogràfic ha col·laborat en els projectes “Habitante, el teatro como imaginario social”, “Gestar, colectivizando el sentir” i Festival de fotografía incisiva “Ullal”, entre altres.
ELSA FAUDÉ
Elsa Faudé és una fotògrafa-autora francesa que viu a Barcelona. El seu treball combina fotografia, vídeo, instal·lació i literatura, fusionant documental i poesia visual. Explora la identitat, el gènere, la memòria i els territoris culturals mitjançant processos d'alteració fotogràfica, qüestionant les estructures dominants de l'imaginari col·lectiu. Les seves visions surrealistes, habitades per viatges utòpics i metamorfosis, reten homenatge als marginats i oblidats. Ha rebut premis, com el Mark Grosset-*SAIF i esments en els Julia Margaret Cameron Awards i UCLA Art Competition.
https://elsafaude.com/
PAU OLLÉ
Creador audiovisual apassionat per explicar històries a través de la imatge. És graduat en Fotografia al IEFC, i ha dirigit diversos curtmetratges, incloent-hi el seu projecte de final de Grau. Actualment, es dedica a la producció de documentals i vídeos experiencials, explorant el món audiovisual des del repte personal, l'aventura i l'experimentació. Comparteix els seus projectes a les xarxes socials, combinant cinema, exploració i storytelling.