Digestions

Un pòdcast per generar diàleg sobre la producció i el consum d’aliments
Prototip
Pòdcast | Gastronomia | Pensament crític | Comunitat

Resum
 

Digestions és un pòdcast concebut com un espai de trobada i de diàleg amb agents que, des de camps d’acció diversos —com ara el pensament, l’art, les pràctiques comunitàries o la restauració— treballen i reflexionen sobre les implicacions polítiques, socials, econòmiques, culturals i filosòfiques que tenen la producció i el consum d’aliments, la cuina i l’acte de menjar.

Els darrers anys, s’ha desenvolupat una línia de pensament crític respecte als aliments que consumim, i ha crescut la consciència de la importància de conèixer les condicions econòmiques, socials i ecològiques vinculades a la seva producció. El pòdcast Digestions s’inscriu en aquestes inquietuds i vol contribuir a donar-hi resposta.

ANTECEDENTS

 

- Un equip de treball.

- Un espai de gravació. Preferiblement, hauria d’incloure serveis tècnics de gravació i d’edició, però no és imprescindible que sigui així.

- En cas que l’espai no inclogui serveis tècnics ni material, una gravadora de veu o un dispositiu que ho permeti, micròfons i un ordinador amb programari d’edició d’àudio.

INGREDIENTS

 

1. Feu una primera pluja d’idees dels temes i enfocaments que vulgueu que travessin el programa. 

2. Feu una tria de persones convidades, d’acord amb els temes escollits. Un cop acordades les persones convidades, feu investigació sobre les seves pràctiques i les idees que les travessen.

3. Feu una posada en comú entre les persones de l’equip per acordar les possibles preguntes.

4. Poseu-vos en contacte amb l’espai de gravació i reserveu la data d’acord amb el calendari i la disponibilitat. Feu-ho encaixar amb les persones convidades.

5. Escriviu un guió per al programa i reviseu-lo conjuntament. Redacteu-ne també l’escaleta, especificant-ne el minutatge i les pistes d’àudio necessàries (músiques, talls, etc.).

6. Feu la gravació de l’episodi.

7. En cas de no disposar de serveis d’edició, feu el muntatge i la postproducció de l’episodi.

8. Elaboreu els materials visuals i textuals que calguin per a la comunicació del pòdcast.

PASSOS

Recomanem, sempre que sigui possible, poder comptar amb algú amb experiència tècnica que coordini la gravació i faci l’edició del programa.

Un cop hàgiu publicat el programa, recomanem fer un seguiment de les reproduccions que té, per tal de mesurar si cal seguir-ne fent difusió.

RECOMANACIONS I AVISOS


Prototip del Gremi de Gastronomia 23-24

Alexandra Laudo, Yazel Parra i Laura Torres

Episodi 1:
Max Hinderer Cruz.

Episodi 2:

Natalia Carminati.

Episodi 3:
Vanesa Freixa.

CRÈDITS DEL PROTOTIP 23-24

Els prototips desenvolupats al Santa Mònica es regulen amb la modalitat de llicència Creative Commons Reconeixement - No Comercial - Compartir Igual (BY-NC-SA).

LLICÈNCIA

* Aquesta recepta s’ha fet a partir de la documentació del procés complet. Si en voleu més detalls, contacteu amb nosaltres a l’adreça santamonica@gencat.cat.

 

Contingut relacionat